Drama-, dans en literatuurdocenten gezocht!  

In het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit organiseert Centrum KCE Oosterschelderegio op dinsdag 28 oktober een bijeenkomst voor cultuuraanbieders in de kunstdisciplines drama, dans en literatuur.

Tijdens deze middag delen vakdocenten uit Breda hun kennis en ervaringen met het traject en het werken met een 'leerplankader' bij het ontwikkelen van hun activiteiten. Daarnaast zal KCE-medewerker Astrid Nooij het leerplankader van de Oosterschelderegio toelichten. Het leerplankader is gebaseerd op de 'Culturele ladekast', dat de vijf grote steden van Noord-Brabant gebruiken. Samen gaan jullie in gesprek over hoe dit in te zetten is bij het ontwikkelen van nieuwe culturele activiteiten in het basis- en voortgezet onderwijs. 

Ook dans-, drama en literatuurdocenten die op dit moment nog niet samenwerken met Centrum KCE nodigen wij van harte uit hierbij aanwezig te zijn! 

Datum: 28 oktober 2014
Tijd: 15:30 (inloop) - 18:00
Locatie: Podium 't Beest, Beestenmarkt 3, Goes

Meer informatie over de bijeenkomst of aanmelden? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met Astrid Nooij. 

Volgeboekt: Klassiek in de Klas! en Ben je nu helemaal betoeterd?  

De gratis activiteiten Klassiek in de Klas! en Ben je nu helemaal betoeterd? zijn voor het schooljaar 2014 - 2015 helemaal volgeboekt. Gelukkig hebben we nog genoeg andere leuke activiteiten. Zo hebben we bijvoorbeeld Ontdek de Zeeuwse Muziekschool waarbij je héél veel instrumenten van dichtbij kunt bekijken, beluisteren en misschien wel zelf uit mag proberen!

Je juf of meester kan de klas hier inschrijven.

Inschrijvingen ICC-training geopend 

Op Avans Hogeschool in Breda start binnenkort weer een nieuwe cursus interne cultuurcoördinator. Deze ICC-crusus is dé cursus waarmee u cultuureducatie een plek geeft in de basisschool. Voor de cursus in 2014 zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. De cursus, die uit drie blokken bestaat, wordt verzorgd door Erica van de Kerkhof - pabo-docente bij Avans Hogeschool. Aan het einde van de training ontvangen deelnemers een certificaat Interne Cultuur Coördinator. Per trainingsgroep kunnen maximaal 22 personen deelnemen, de kosten zijn €850 per deelnemer. Meer informatie over de cursus of inschrijven? Dat kan via Cultuurwinkel Breda