Volgeboekt: Klassiek in de Klas! en Ben je nu helemaal betoeterd?  

De gratis activiteiten Klassiek in de Klas! en Ben je nu helemaal betoeterd? zijn voor het schooljaar 2014 - 2015 helemaal volgeboekt. Gelukkig hebben we nog genoeg andere leuke activiteiten. Zo hebben we bijvoorbeeld Ontdek de Zeeuwse Muziekschool waarbij je héél veel instrumenten van dichtbij kunt bekijken, beluisteren en misschien wel zelf uit mag proberen!

Je juf of meester kan de klas hier inschrijven.

Inschrijvingen ICC-training geopend 

Op Avans Hogeschool in Breda start binnenkort weer een nieuwe cursus interne cultuurcoördinator. Deze ICC-crusus is dé cursus waarmee u cultuureducatie een plek geeft in de basisschool. Voor de cursus in 2014 zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. De cursus, die uit drie blokken bestaat, wordt verzorgd door Erica van de Kerkhof - pabo-docente bij Avans Hogeschool. Aan het einde van de training ontvangen deelnemers een certificaat Interne Cultuur Coördinator. Per trainingsgroep kunnen maximaal 22 personen deelnemen, de kosten zijn €850 per deelnemer. Meer informatie over de cursus of inschrijven? Dat kan via Cultuurwinkel Breda

Let op! Er zijn nog maar een paar plekjes voor Feest! 

In 2014 bestaat de Kinderboekenweek zestig jaar: hoogste tijd voor een feestje! Dat feestje kan jij winnen met je klas, als jullie meedoen aan onze kinderboekenwedstrijd.

Burgemeester van Goes en kinderboekenschrijver René Verhulst heeft het begin van een feestelijk verhaal geschreven. Schrijf of teken jij de rest? De mooiste inzendingen winnen een spannende workshop waarbij je met de klas een eigen game ontwerpt èn speelt in je virtuele wereld! Er zijn nog maar een paar plekjes, dus schrijf je hier snel in voor de wedstrijd. Deelnemen kost slechts €2,75 per leerling. 

Onze feestjury bestaat uit niemand minder dan René Verhulst en illustrator Dankerjan Oreel. Je juf of meester kan de klas inschrijven voor de wedstrijd en schrijfworkshop via Centrum KCE. De verhalenwedstrijd vindt plaats in de aanloop naar de Kinderboekenweek 2014 die van 1 t/m 12 oktober plaatsvindt.  

 

img-boekenmannetje

 Afbeelding via Kinderboekenweek