pr-foto-zeemeermin-13-def-300_klein.jpg - Centrum KCE
5a8abc7aacf93_klein.jpg - Centrum KCE
blauw-gras-foto-ben-_van-duin-jeugdtheater__1_klein.jpg - Centrum KCE

Cinekid Festival 2018

download.png

Cinekid stimuleert de productie van kwalitatieve (beeld)media voor kinderen, maakt bijzondere mediaproducties voor hen toegankelijk en betrekt de jonge doelgroep actief en creatief bij de tegenwoordige beeldcultuur. 

De volgende films zullen in die week vertoond worden:

Beeldspraak

3+ / 45 min / Nederlands gesproken

Het Cinekid Festival is voor jong en oud, en voor de allerkleinsten is er dit jaar iets nieuws. In Beeldspraak kunnen zij de verfilmingen van vier bekende prentenboeken zoals o.a. Fred & Anabel en Wij gaan op berenjacht zien. De voorstelling duurt drie kwartier en deze korte films zijn geschikt voor kinderen van 3 jaar of ouder.

De grote boze vos & andere verhalen

6+ / Benjamin Renner & Patrick Imbert / Frankrijk,  2017 / 80 min / Nederlands gesproken

Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderijdieren: het varkentje probeert samen met het konijn en de vos voor ooievaar te spelen en kippen jagen op vossen, terwijl een vos de kuikentjes bemoedert. Als het kerstfeest nadert verkleedt de eend zich als de Kerstman. Hartverwarmend en doldwaas, deze vrolijke nieuwe animatiefilm van de makers van Ernest & Celestine.

De buurtspion

6+ / Karla von Bengston / Denemarken, 2017 /  77 min / Nederlands gesproken

Agatha Christine is dol op mysteries. Na een verhuizing wil haar moeder dat ze snel nieuwe vrienden maakt, maar zelf heeft ze andere plannen; de kelder van haar nieuwe huis tovert ze om tot een heus detectivebureau. Ze denkt dat ze een diefstal in de buurtwinkel snel heeft opgelost, tot een coole buurjongen met zijn skateboard haar aandacht afleidt. Nu wordt het plotseling erg ingewikkeld in deze fantasierijke animatiefilm.

Koningin van Niendorf

9+ / Joya Thome / Duitsland, 2017 / 68 min / Nederlands gesproken

Lea heeft geen zin om op zomerkamp te gaan met de giechelende meisjes uit haar klas. Liever wil ze mee doen met de jongensbende van het dorp, maar Lea mag er pas bij als ze bewezen heeft niet bang te zijn. Het is niet alleen het begin van spannende belevenissen en onverwachte vriendschap, maar ook van de ontdekking van volwassen geheimen.

Voor vragen over de planning van de films of andere opmerkingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen!

 

Terug naar overzicht

Schrijf een review

Evaluatie plaatsen

Eigenschappen review

Beoordeling deskundigheid gastdocent

Onderstaande vragen zullen vertrouwelijk en anoniem verwerkt worden. Wilt u, bij een beoordeling met 3 of minder sterren, een toelichting geven?

Beoordeling: Nog geen waardering
Doelgroep: 1 t/m 8
Genre: Film
Duur: Afhankelijk van de film
Datum: 8 t/m 12 oktober 2018
Tarief: €2,50 per leerling exclusief busvervoer, €3,73 inclusief busvervoer
Locatie: Podium 't Beest, Goes

Inschrijven