Anti, zij die geboren is om tegen te werken
Vermogen Groep AanbiederTheatergroep Mangrove Duur50 minuten DisciplineVoorstellingen VaardighedenKritisch denken, Sociale & culturele vaardigheden LocatieNader te bepalen GroepsgrootteMax. 150 leerlingen Tarief Bijzonderhedenvmbo 1 t/m 4, havo 1 t/m 5, vwo 1 t/m 6
PRIJS OP AANVRAAG
Schrijf een review Naar overzicht
Kritisch denkenSociale & culturele vaardigheden

Anti, zij die geboren is om tegen te werken

Vier acteurs vertellen het verhaal van Antigone. Een meisje uit een Griekse tragedie, meer dan tweeduizend jaar geleden geschreven door een man met een moeilijke naam. Haar naam is ook best moeilijk, maar de betekenis ervan past wel bij haar: “Zij die geboren is om tegen te werken”. Een echte puber dus.

Dat vinden de acteurs ook. Antigone wil naar niemand luisteren. Niet naar Koning Kreon, bij wie ze sinds de dood van haar vader in huis woont, niet naar haar zusje en zelfs niet naar haar verloofde. Maar naar wie moet je luisteren als allebei je broers zijn gedood in de oorlog en je alleen de broer mag begraven die vóór de koning vocht? De acteurs verschillen hierover ook van mening. De één vindt haar een aansteller, de ander begrijpt haar dilemma. Antigone neemt het besluit om naar haar hart te luisteren en keert zich daarmee tegen haar familie, maar die keuze komt haar duur te staan.

Na het succes van Atalanta en Feeks bewerkt Mangrove weer een klassieker tot een herkenbare en humoristische voorstelling met veel interactie en bekende pophits in een nieuw jasje.

Inschrijven