Black Memories VO
Vermogen Groep AanbiederDanstheater Aya Duur DisciplineVoorstellingen VaardighedenKritisch denken, Sociale & culturele vaardigheden LocatieNader te bepalen GroepsgrootteAfhankelijk van de geldende richtlijnen m.b.t. het coronavirus Tarief Bijzonderhedenvmbo 3 & 4, havo 3 t/m 5, vwo 3 t/m 6

PRIJS OP AANVRAAG
Schrijf een review Naar overzicht
Kritisch denkenSociale & culturele vaardigheden

Black Memories VO

In Black Memories stapt de elftallige cast met open vizier in de Nederlandse geschiedenis. Vertrekpunt zijn de belevenissen van de dansers, acteurs en muzikanten. Hoe voelt het anno 2019 om als mens met een kleur te leven in Nederland? Black Memories duikt in de koloniale geschiedenis; een periode die nog steeds doorwerkt in onze samenleving. De verschillende dansvormen, theater, geschiedenis, live muziek en zang maken het een bijzonder rijke en spannende voorstelling. 
Ons koloniale verleden is lastig te verteren. Mensen verschepen alsof het producten zijn, dat kun je je toch niet voorstallen? Kunnen we het over dat verleden hebben zonder in schaamte en schuld te stikken? Ja! Als je maar durft te kijken. Black Memories nodigt je uit deze stap te wagen. De deuren worden opengezet om elkaar te blijven begrijpen. Een sterke voorstelling over macht, vrijheid en huidskleur. Met de hartklop van Afrikaanse, Caribische en Westerse muziek en de energie van de hedendaagse urban cultuur.

 

Inschrijven