Cinekid Festival 2019
Vermogen Domein Groep1 t/m 8 AanbiederFilm DuurAfhankelijk van film DisciplineVoorstellingen Vaardigheden LocatiePodium ‘t Beest - Goes GroepsgrootteMax. 60 leerlingen Tarief€ 2,50 exclusief bus
€ 3,73 inclusief bus
BijzonderhedenIn de periode van 19 t/m 27 oktober 2019
Vanaf € 2,50
Schrijf een review Naar overzicht

Cinekid Festival 2019

Cinekid stimuleert de productie van kwalitatieve (beeld-)media voor kinderen. Cinekid maakt bijzondere mediaproducties toegankelijk en betrekt basischoolleerlingen actief en creatief bij bijzondere jeugdfilms vanuit heel de wereld. KCE Oosterschelderegio en Podium ’t Beest organiseren in de periode van Cinekid Festival 2019 schoolvoorstellingen voor alle basisscholen in onze regio. Je kunt een keuze maken uit verschillende films. Welke films precies?

Geef tijdens de inschrijving aan welke film je kiest!

ANIMAATJES 3+

Speciaal voor de kleintjes is er een programma samengesteld van de allermooiste korte films. De films sluiten thematisch aan bij de belevingswereld van kleuters. In korte, originele en grappige animaties zien ze hoe twee vriendjes op de Noordpool leren samenwerken (IJsneus), wat de nacht doet als het dag is (Meneer Nacht heeft een dagje vrij), de zoektocht van een vogel naar een plek waar hij zich thuis voelt (Roekoekleuren), hoe een school vissen een nieuwe soortgenoot ontdekt (Vreemde vis) en wat er gebeurt als een mier en een beer vriendschap sluiten (Samen staan we sterk).

ONG. 40 MIN / NL GESPROKEN 

KAPITEIN MORTEN EN DE SPINNENKONINGIN 6+

Morten wil net zo'n zeekapitein zijn als zijn vader. Terwijl hij wacht tot zijn vader weer aan wal komt, maakt een magisch ongelukje Morten zo klein als een insect. Nu kan hij op zijn zelfgemaakte speelgoedboot kapitein zijn en op zoek naar de verdwenen goudschat. Maar de gevaarlijke spinnenkoningin is ook aan boord en lijkt verdacht veel op zijn nare stiefmoeder. 

Kapitein Morten is een levendige stop-motionanimatie boordevol verrassende vondsten en onverwachts avontuur. Dit verhaal, over een jongen die moet krimpen om genoeg zelfvertrouwen te verzamelen om op te groeien, is een echte ode aan de verbeelding. 

79 MIN / NL GESPROKEN / KASPER JANCIS, HENRY NICHOLSON & RIHO UNT / ESTLAND, IERLAND, BELGIË, ENGELAND / 2018

Trailer
(Let op: de trailer is Engels, de film is Nederlands gesproken.)

ZOOKS 8+

Stel je eens een wereld voor waarin nergens meer bomen of planten groeien, dieren verboden zijn en het enige stuk bos is afgezet met een groot hek. Robin leeft in zo'n wereld, maar dan ontmoet ze een verwilderde jongen die in dat bos opgegroeid is. Hij blijkt de zoon van de verbannen koning te zijn. Samen proberen ze het regime uit te schakelen en de harmonie tussen mens en natuur te herstellen. 

Bij het maken van ZOOks is gebruik gemaakt van rotoscopie, een techniek waarbij scènes met echte acteurs voor green screens frame voor frame worden geanimeerd. Voor deze film werden zo'n 45.000 unieke 2D-tekeningen gemaakt. 
 
80 MIN / NL GESPROKEN / KRISTOFF LEUE & DIMITRI LEUE / BELGIË / 2018 

Trailer

WALLAY 11+

Winnaar Cinekid Leeuw Beste Kinderfilm 2017

De 13-jarige Ady woont al zijn hele leven in Frankrijk. Hij is een echte puber en als hij het thuis te bont maakt stuurt zijn vader hem voo rde zomer naar zijn oom in Burkina Faso. Ady is super enthousiast over het vooruitzicht van een heerlijke vakantie. Maar dat valt tegen: zijn strenge oom Amadou ontvangt hem niet zo vriendelijk en het leven in Burkina Faso is heel anders dan hij gewend is. 

Wallay is een prachtig verhaal over familie, identiteit, je eigen plek vinden, cultuur en een jonge dappere jongen die naar de andere kant van de oceaan moet reizen om een deel van zichzelf te vinden. De film snijdt serieuze thema's aan maar houdt steeds een optimistische ondertoon. 

84 MIN / NL ONDERTITELD / BERNI GOLDBLAD / FRANKRIJK, BURKINA FASO, QATAR / 2017 

Trailer
(Let op: de trailer is Engels ondertiteld, de film is Nederlands ondertiteld.)

Geef tijdens de inschrijving aan welke film je kiest!

Inschrijven