Een oermens in de klas
VermogenOnderzoeken, Reflecteren Groep5, 6, 7 & 8 AanbiederAaike Jordans Duur60 - 90 minuten DisciplineErfgoed VaardighedenOnderzoeken, Reflecteren LocatieLes in schoollokaal; buitenlocatie voor het maken van vuur en boogschieten. GroepsgrootteMax. 30 leerlingen Tarief€ 3,91
Bijzonderheden
Vanaf € 3,91
Schrijf een review Naar overzicht
OnderzoekenReflecteren

Een oermens in de klas

Een “echte” jager-verzamelaar laat de leerlingen kennismaken met veel aspecten van het stenen tijdperk. Daarbij maakt hij gebruik van originele prehistorische werktuigen, moderne replica’s en allerlei materialen die de steentijdmens in de natuur kon vinden. Hij vertelt over zijn voorgangers, de “Neandertalers”, en over later, als zijn stam zich op één plaats zal gaan vestigen. 
Over het dagelijkse leven, de jacht, eten, kleding enzovoorts. Demonstraties van o.a. het afslaan en het gebruik van vuurstenen klingen, het maken van pijlpunten en benen gereedschap, touw maken met plantenvezels, draad spinnen met een spintol, het gebruik van de atlatl (speerwerper).
Buiten volgt een demonstratie vuur maken met een vuurboog en speerwerpen met een atlatl en als laatste kunnen de leerlingen boogschieten en/of speerwerpen.

 

Inschrijven