Etty Hillesum: worden wie je bent
VermogenCreëren, Onderzoeken, Reflecteren Groep7 & 8 Aanbieder Duur15 minuten film, 200 minuten & 60 minuten workshops Discipline75 jaar vrijheid VaardighedenCommuniceren, Creatief denken, Probleem oplossen, Sociale & culturele vaardigheden Locatieop school en op locatie (volgt) Groepsgrootte Tarief€ 10,06
Bijzonderheden
Vanaf € 10,06
Schrijf een review Naar overzicht
CommunicerenCreatief denkenProbleem oplossenSociale & culturele vaardigheden

Etty Hillesum: worden wie je bent

De Joodse Etty Hillesum werd in Middelburg geboren. Ze schreef tijdens de Tweede Wereldoorlog in dagboeken over haar persoonlijke, spirituele en filosofische ontwikkeling. Haar dagboeken vormen het uitgangspunt van dit multidisciplinaire educatieproject. Aan de hand van drie workshops ervaren leerlingen hoe belangrijk het is om te kunnen worden wie je bent en dat dit in een wereld waar haat regeert vrijwel onmogelijk is.

De leerlingen krijgen in de klas een korte film van filmmaakster Wietske de Klerk te zien. Bij de film ontvang je een gesprekshandleiding voor in de klas over begrippen als verscheidenheid, tolerantie en inclusie. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met workshops van beeldend kunstenaars Bo de Jong en Liesbeth Labeur. Samen maken de leerlingen een ‘gesamtkunstwerk’, waarbij ze gebruik maken van hun eigen ideeën bij citaten en portretten van Etty Hillesum. Voor dit deel van het project zoeken we een passende locatie in de buurt van de school. Tot slot treden de leerlingen op school in Etty’s creatieve voetsporen door onder begeleiding van dichter Anna de Bruyckere een brief aan zichzelf te schrijven.

In beeld, vorm en woord maken we samen met de leerlingen de wereld mooier en gastvrijer voor iedereen, wie je ook bent. Een wereld waarin iedereen kan worden wie hij of zij is.

Inschrijven