Film by the Sea
Vermogen Groep1 t/m 8 AanbiederFilm by the Sea DuurAfhankelijk van film Disciplinefilm, Voorstellingen Vaardigheden LocatiePodium ’t Beest - Goes & FiZi - Zierikzee Groepsgrootte Tarief€ 2,50 exclusief busvervoer
€ 4,17 inclusief busvervoer
Bijzonderheden14 t/m 18 september 2020 Podium ’t Beest - Goes & FiZi - Zierikzee
Inschrijving mogelijk tot uiterlijk 31 augustus 2020
Vanaf € 2,50
Schrijf een review Naar overzicht

Film by the Sea

Films en boeken ondersteunen kinderen om de wereld te ontdekken en te begrijpen. Film by the Sea wil leerlingen helpen kennis en vaardigheden bij te brengen om kritisch naar (media-)beelden te kijken en deze ook te kunnen duiden. Daarom maken ze, in samenwerking met Cinekid, bijzondere jeugdfilms vanuit de hele wereld toegankelijk voor basisscholen in Zeeland.

 

Vogelhuis Verhaaltjes

Célia Rivière, Frankrijk 2016/17

Boekverfilming 

Groep 1/2

Thema's: dieren, vriendschap, humor, avontuur, dag-nacht

Nederlands gesproken, 45 min.

Een koppig vogeltje weigert zijn soortgenoten te volgen. Een nijlpaard vindt zijn achterste te groot, een pinguïn vindt het op het ijs veel te koud. De dieren van het bos zijn het gebrul van de bazige leeuw beu. En dan is er het vogeltje dat een ster doorslikt en zo begint te glanzen dat zijn vriendjes hem maar een aansteller vinden.

Prentenboekillustraties komen tot leven in Vogelhuis Verhaaltjes. In negen korte films beleven vogels, maar ook andere dieren, de wonderlijkste avonturen. Telkens in een andere, bijzondere animatiestijl.

Trailer 

 

Lotte op zoek naar de draken

Heiki Ernits en Janno Poldma, Estland 2019

Groep 1/2

Thema’s: dieren, vriendschap, humor, avontuur, dag-nacht

Nederlands gesproken, 70 min.

Karl de wasbeer en Viktor de vis zijn twee geleerden die naar Uitvindersdorp komen. Ze nemen deel aan een belangrijke wedstrijd. Wie erin slaagt het volkslied op te nemen van de oudste diersoort ter wereld, de mythische vuurspuwende draak, wint de hoofdprijs. Het hondje Lotte en zijn pasgeboren zusje Roosi besluiten de wetenschappers te helpen met het zoeken naar de draken.

Derde, op zichzelf staande film uit de Lotte-animatiefilmreeks viert de open blik op andere culturen en tradities, maar is vooral een kleurrijke lust voor het oog.

Trailer

 

Kapitein Morten en de Spinnenkoningin (NL)

Kaspar Jancis, Henry Nicholson & Rihount, Frankrijk 2018

Groep 3/4

Thema’s: moed, avontuur, zeevaart, goed-kwaad, groot-klein, insecten, fantasie

Nederlands gesproken, 79 min.

Morten wil net zo’n zeekapitein zijn als zijn vader. Terwijl hij wacht tot zijn vader weer aan wal komt, maakt een magisch ongelukje Morten zo klein als een insect. Nu kan hij op zijn zelfgemaakte speelgoedboot op zoek naar een verdwenen goudschat. Maar de gevaarlijke spinnenkoningin is ook aan boord en lijkt verdacht veel op zijn nare stiefmoeder.

Deze stop-motionanimatiefilm, over een jongen die al krimpend genoeg zelfvertrouwen moet verzamelen om op te groeien, zit boordevol verrassende vondsten en onverwacht avontuur. Een schitterend vormgegeven ode aan de verbeelding.

Trailer

(Engels gesproken)

 

Solan & Ludwig gaan naar de maan

Rasmus Sivertsen, Noorwegen 2018

Groep 3/4

Thema’s: vriendschap

Nederlands gesproken, 80 min.

In een internationale race naar de maan wordt de Noorse missie geleid door de briljante uitvinder Reodor uit het dorp Flåklypa. Met Ludwig de ekster als dappere astronaut - wat kan er misgaan? Heel wat, zo blijkt. Er worden verstekelingen ontdekt en niets loopt zoals gepland. Vijftig jaar na de eerste maanlanding beleeft heel Flåklypa in spanning de avonturen mee van Ludwig en zijn vriendje Solan de ekster.

Fantasierijke details, vertederende personages en charmant ironisch commentaar op actuele politieke gebeurtenissen in deze tot in de puntjes verzorgde stop-motionanimatiefilm.

Trailer

 

Spookuil

Anu Aun, Estland 2018

Groep 5 t/m 7

Thema’s: avontuur, familie

Nederlands gesproken, 95 min.

Wanneer haar ouders rond de Kerst voor hun werk allebei naar het buitenland moeten, wordt de 10-jarige Eia naar haar norse opa gestuurd, die op een boerderij woont. Terwijl opa aan haar gezelschap begint te wennen, is er voor Eia werk aan de winkel. Zoals het redden van het oerbos achter de boerderij van de houtkap. Ook ontdekt ze waarom haar vader en opa in onmin met elkaar leven.

Spookuil snijdt vele herkenbare onderwerpen aan en dompelt zijn ernstige thema's onder in een winterse maar hartverwarmende kerstsfeer.

Trailer

 

Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess

Steven Wouterlood, Nederland 2019

Boekverfilming

Groep 5 t/m 7

Thema: vriendschap

Nederlands gesproken, 82 min.

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Zijn ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, doet hem inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan.

Nederlandse jeugdfilm maakte een ware triomftocht langs internationale festivals en viel veelvuldig in de prijzen. Naar het boek van Anna Woltz

Trailer

 

Paw: de Reddingshond

Robert-Adrian Pejo, Hongarije 2015

Groep 7/8

Thema’s: reddingshonden, iets heel graag willen, animatie

Nederlands ondertiteld, 92 min.

De jonge herdershond Paw heeft een geweldige speurneus. Samen met zijn baas schiet hij te hulp als er bij branden of andere rampen mensen gered moeten worden. Zijn grootste heldendaad verricht hij bij een aardbeving. Iedereen heeft de moed al opgegeven, maar Paw niet.

Losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal is Paw: de Reddingshond een bijzondere film over een bijzonder dier waarvoor in Hongarije zelfs een standbeeld is opgericht. Door de ingevoegde stukjes tekenfilm voelt het alsof de kijker een sprookje wordt voorgelezen.

Trailer

(Engels ondertiteld)

 

Rosie & Moussa

Dorothée van den Berghe, België 2018

Boekverfilming

Groep 7/8

Thema: vriendschap

Nederlands gesproken, 92 min.

Rosie verhuist met haar moeder naar de Brusselse wijk Molenbeek. Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral leeftijdgenootje Moussa. Hij neemt Rosie op sleeptouw door de hele buurt. En ze gaan samen op zoek naar Rosie’s vader, die al een tijdje niet meer thuis is geweest.

Charmante jeugdfilm, gesitueerd in het multiculturele Molenbeek. De geestige typetjes en subtiele snippertjes animatie houden het verhaal luchtig. Naar de boeken van schrijver Michael De Cock en illustratrice Judith Vanistendael.

Trailer

 

 

 

 

Inschrijven