Film by the Sea en Cinekid Festival 2019
Vermogen Domein Groep1 t/m 8 AanbiederFilm DuurAfhankelijk van film DisciplineVoorstellingen Vaardigheden LocatiePodium ‘t Beest - Goes fiZi - Zierikzee GroepsgrootteMax. 60 leerlingen Tarief€ 2,50 exclusief bus
€ 3,73 inclusief bus
BijzonderhedenFilm by the Sea:
16 t/m 20 september 2019
Cinekid Festival:
19 t/m 27 oktober 2019
Vanaf € 2,50
Schrijf een review Naar overzicht

Film by the Sea en Cinekid Festival 2019

Zowel Film by the Sea als Cinekid stimuleren de productie van kwalitatieve (beeld-)media voor kinderen. Cinekid maakt bijzondere mediaproducties toegankelijk en betrekt basischoolleerlingen actief en creatief bij bijzondere jeugdfilms vanuit heel de wereld. KCE Oosterschelderegio, fiZi en Podium ’t Beest organiseren in de periode van Film by the Sea én Cinekid Festival 2019 schoolvoorstellingen voor alle basisscholen in onze regio. Je kunt een keuze maken uit verschillende films. Welke films precies?

Geef tijdens de inschrijving aan welke film je kiest!

Groep 1 t/m 4

DE GROTE BOZE VOS

Niets is zo rustig en kalm als je denkt op deze boerderij. De dieren zijn een beetje in de war: met een konijn dat de rol van de ooievaar overneemt en kippen die jagen op vossen, terwijl een vos moeder speelt voor de kuikentjes en een eend de Kerstman speelt. Alles staat op zijn kop. Een geweldig grappige, gekke en liefdevolle animatiefilm in drie delen, over dieren op het platteland.

De film is een prachtige vertaling van stripboek naar film. De karakters uit de film hebben stuk voor stuk hun eigen hilarische persoonlijkheden met menselijke trekken. De avonturen die de dieren meemaken zijn meeslepend en zitten vol verassingen en geestige onverwachte gebeurtenissen.
82 MIN / NL GESPROKEN / BENJAMIN RENNER & PATRICK IMBERT / FRANKRIJK / 2017
Bekijk hier de trailer
(Noot: de trailer is Engels gesproken, de film zelf is NL gesproken)

TED SIEGER’S MOLLY MONSTER

Molly Monster wil er dolgraag bij zijn als haar nieuwe zusje of broertje uit het ei kruipt dat mama heeft gelegd. Maar dat gebeurt ver weg, achter de Wilde Heuvels. En hoe kan ze haar beste vriend Edison aan zijn verstand brengen dat hij niet jaloers hoeft te zijn? Zo begint Molly’s avontuurlijke reis in deze fantasierijke en vrolijke 2D-animatiefilm voor de kleintjes.

Ted Sieger’s Molly Monster is een kleurrijke animatiefilm in 2D. Volwassenen moeten soms wennen aan de kleurenexplosie, maar jonge kinderen spreekt juist dat enorm aan. Realistische thema’s komen in een fantasievol decor aan bod. Grappige kleine details, zoals dat het juist de vader is die het ei uit moet broeden, en vrolijke liedjes maken de film komisch en net even anders. 72 MIN / NL GESPROKEN / MATTHIAS BRUHN, MICHAEL EKBLAD, TED SIEGER / DUITSLAND, ZWITSERLAND, ZWEDEN / 2015
Bekijk hier de trailer
(Noot: de trailer is Duits gesproken, de film zelf is Nederlands gesproken.)

Groep 5 en 6

DE DRIE ROVERS

Tiffany is per koets op weg naar het weeshuis, wanneer drie woeste rovers de koets overvallen. Ze zijn op zoek naar een grote buit, maar in de koets vinden ze enkel een verdrietig meisje. De rovers willen haar alleen achterlaten in het donkere bos, maar dan verzint Tiffany dat een rijke Maharadja haar vader is, die een pak losgeld voor haar zal betalen. Vanaf nu woont Tiffany in het rovershol, hoog in de bergen, waar ze voor kleur en vrolijkheid zorgt. Maar op een dag ontdekken de rovers Tiffany’s geheim…
75 MIN / Nl GESPROKEN / HAYO FREITAG / DUITSLAND / 2007
Bekijk hier de trailer

SUPA MODO

De ernstig zieke Jo droomt ervan een superheld te worden.

Jo, een fantasierijk meisje van negen, houdt van superhelden en actiefilms. Zo vergeet ze dat ze ernstig ziek is. Het liefst zou ze zelf de hoofdrol in een superheldenfilm spelen. Wanneer Jo overtuigd raakt van haar eigen superkrachten, helpt het hele dorp mee om haar droom in vervulling te laten gaan. Samen werken ze aan een unieke superheldenfilm in dit vrolijke en ontroerende verhaal.
74 MIN / NL ONDERTITELD / LIKARION WAINAINA / DUITSLAND, KENIA/ 2018
Bekijk hier de trailer

Groep 6 t/m 8

DE GEHEIME CLUB VAN SOEPSTAD

Een stadsfeest verandert in chaos als er een gevaarlijk gif verspreid wordt waardoor volwassenen zich gaan gedragen als kinderen. De 10-jarige Mari en haar vrienden hebben 48 uur om de oplossing van het raadsel te vinden. Een opwindend avontuur vol spanning, humor en verrassingen.

Deze spannende film is echt gericht op kinderen, niet alleen omdat ze de hoofdrol spelen, maar vooral doordat de film de wens van kinderen om serieus genomen te worden door volwassen centraal stelt. Kinderen hebben ook een mening en kinderen kunnen moeilijke situaties ook oplossen, zijn boodschappen die de filmmaker op een speelse manier aan de kijker mee wil geven.
105 MIN / NL ONDERTITELD / MARGUS PAJU / ESTLAND, FINLAND / 2015
Bekijk hier de trailer
(Noot: de trailer is niet ondertiteld, de film is wel Nederlands ondertiteld.)

DIE SCHWARZEN BRÜDER

Kleine Giorgio leidt een arm maar vrij leven in de bergen van Zwitserland. Op een dag bezeert zijn moeder zich en moet Giorgio geld verdienen zodat er een dokter kan komen. Hij wordt naar Milaan gestuurd om daar schoorstenen te vegen. Het werk is zwaar en de schoorsteenvegers wonen niet in de meest ideale omstandigheden. Giorgio sluit een verbond met zijn lotgenoten en samen vechten ze terug tegen hun ellende.

In de negentiende eeuw was kinderarbeid een normaal verschijnsel. Die Schwarzen Brüder vertelt een schrijnend verhaal met desondanks vrolijke momenten. Een grimmige film met een optimistisch einde, geïnspireerd op een kinderboek uit 1941.
100 MIN / NL ONDERTITELD / XAVIER KOLLER / DUITSLAND, ZWITSERLAND / 2013
Bekijk hier de trailer
(Noot: de trailer is Duits gesproken en niet ondertiteld, de film zelf is Nederlands ondertiteld).

IRIS

Iris is een mooi en poëtisch verhaal over het vinden van jezelf. De film speelt zich af in 1890. Iris is 8 jaar oud en woont in Stockholm met haar moeder, die kunstenaar is. Iris wil graag met haar moeder mee naar de tentoonstelling Ester’s in Parijs. Op de dag van vertrek blijkt echter dat Iris niet mee gaat. Er volgt een avontuur naar een voor Iris onbekende plek, waar ze leert wat vriendschap is en wat haar roots zijn.
81 MIN / NL ONDERTITELD / ULRIKA BENGTS / FINLAND EN ZWEDEN / 2011 Bekijk hier de trailer
(Noot: de trailer is Engels ondertiteld, de film is Nederlands ondertiteld)

CERES

Ceres is een poëtische documentaire film over vier jonge kinderen die de oogstcyclus en de kringloop van leven en dood elk op hun eigen manier ervaren. De kinderen wonen op afgelegen Zeeuwse boerderijen en dromen ervan om later boer te worden, net als hun vaders en grootvaders. Hoewel deze droom nooit in twijfel wordt getrokken, bereiken de kinderen een leeftijd waarop verleidingen van buitenaf hun isolement binnendringen en hun onvoorwaardelijke idealen kunnen beïnvloeden. Opgroeien op een afgelegen boerderij, de vooropgestelde droom om later boer of boerin te worden, het belang van familiebedrijven die generatie op generatie worden doorgegeven, afhankelijkheid van de natuur en het weer, de kringloop van de seizoenen, van zaaien en oogsten en van ter wereld brengen en slachten, vormen de kern van hun verhalen. Ceres is niet enkel een film over leven op een boerderij, de film brengt ook een verhaal over dromen, isolatie en opgroeien. Het is een intiem portret van vier kinderen dat de wereld verkent door hun ogen en kijkt naar hun relatie met mens en natuur.
73 MIN / JANET VAN DEN BRAND / NEDERLAND / 2018
Bekijk hier de trailer

Groep 7 en 8

ELIOT & ME

De tienjarige Lucy is dolblij met haar nieuwe hond Eliot. Groot is dan ook haar verdriet als Eliot plotseling verdwenen is. Bijna nog erger dan de scheiding van haar ouders. Maar ze geeft de moed niet op en zet een spannende speurtocht op touw.

Eliot & Me is een optimistisch verhaal over moed houden bij tegenslag. Een mooi drama voor kinderen met indrukwekkende acteerprestaties van de jonge hoofdrolspeelster Ella Connolly.
60 MIN / NL ONDERTITELD / FINTAN CONNOLLY / IERLAND / 2011
Bekijk hier de trailer
(Noot: de trailer is Engels gesproken. De film zelf is Nederlands ondertiteld).

KONINGING VAN NIENDORF

Koningin van Niendorf gaat over Lea, een stil maar stoer meisje dat woont in het prachtige dorpje Niendorf. Lea wil niet met de meiden uit haar klas op zomerkamp. Liever sluit ze zich aan bij de jongensbende van het dorp. De jongens laten haar pas in de bende als ze kan bewijzen dat ze niet bang is. De kinderen beleven spannende avonturen, ontdekken volwassen geheimen en bijzondere vriendschappen ontstaan gedurende de zomer. Een mooi verhaal dat zich afspeelt in de prachtige omgeving van Niendorf.

De film behandelt stevige thema’s als stereotypering, genderverwachtingen en homoseksualiteit zonder belerend te zijn, omlijst door de prachtige zomerachtige sfeer in Niendorf.
67 MIN / NL GESPROKEN / JOYA THOME / DUITSLAND / 2017
Bekijk hier de trailer

WALLEY

De 13-jarige Ady woont al heel zijn leven in Frankrijk. Hij is een echte puber en als hij het thuis te bont maakt stuurt zijn vader hem voor de zomer naar zijn oom in Burkina Faso. Ady is super enthousiast over het vooruitzicht van een heerlijke vakantie. Maar dat valt tegen: Zijn strenge oom Amadou ontvangt hem niet zo vriendelijk en het leven in Burkina Faso is heel anders dan hij gewend is. Beetje bij beetje komt Ady erachter dat deze geheel onbekende omgeving, zonder dat hij het wist, ook deel uitmaakt van wie hij is.

Wallay is een prachtig verhaal over familie, identiteit, je eigen plek vinden, cultuur en een jonge dappere jongen die naar de andere kant van de oceaan moet reizen om een deel van zichzelf te vinden. De film snijdt serieuze thema’s aan maar houdt steeds een optimistische ondertoon.
84 MIN / NL ONDERTITELD / BERNI GOLDBLAD / FRANKRIJK, BURKINA FASO, QATAR / 2017
Bekijk hier de trailer

Geef tijdens de inschrijving aan welke film je kiest!

Inschrijven