Cultuureducatie met Kwaliteit

KCE Oosterschelderegio is uitvoerend partner van Cultuurkwadraat, het Zeeuws kennisplatform voor cultuureducatie. Cultuurkwadraat creëert provinciebreed voorwaarden voor verbetering van cultuureducatie en biedt een platform voor kennisdeling en samenwerking. Vanuit Cultuurkwadraat voeren wij, samen met de adviseurs van Kunsteducatie Walcheren, de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit en provinciale regeling Busvervoer cultuurbezoek uit.

Behalve dat de scholen in de Oosterschelderegio bij ons terecht kunnen voor programma’s met kwalitatief hoogwaardige culturele en artistieke producten is er dus meer mogelijk. De scholen die meer willen doen met cultuureducatie en daarvoor tijd en energie over hebben, kunnen bij ons terecht voor advies (onder meer over de stimuleringsregelingen van Cultuurkwadraat), coaching (bijvoorbeeld bij het programma De Cultuur Loper) en de scholing (zoals teamtrainingen, de basistraining icc of gratis verdiepingsbijeenkomsten).

Wij gaan graag met je in gesprek over de aanpak die bij de visie en ambities van jouw school past.

Informeer naar de mogelijkheden via info@centrumkce.nl

of kijk voor meer informatie op

www.cultuurkwadraat.nl.

Scholing
Stimuleringsbudgetten
Vervoer
OcTHO-scholen werken samen binnen De Cultuur Loper

OcTHO-scholen werken samen binnen De Cultuur Loper

In Zeeland werken we met De Cultuur Loper op maat en passend bij de situatie van de school. 'Kunnen onze scholen ook samenwerken binnen De Cultuur Loper?' Dat was de vraag van drie basisscholen van scholengroep OcTHO die inmiddels bij stap 4 van De Cultuur Loper zijn aangekomen. Het zijn scholen die - mede door hun kleine formaat - vaker de handen ineen slaan. De insteek van Cultuurkwadraat is om op maat te werken en ging dan ook graag met deze uitdaging aan de slag.

Meer info
Proef gratis busvervoer gestart

Proef gratis busvervoer gestart

Vanaf het schooljaar 2019-2020 kunnen alle Zeeuwse scholen voor het primair onderwijs, de onderbouw van het voorgezet onderwijs en het vmbo gebruik maken van de regeling Busvervoer cultuurbezoek. Deze regeling maakt het mogelijk dat het busvervoer van leerlingen naar musea, podia en andere culturele instellingen in Zeeland voor scholen gratis is, tot het plafond is bereikt.

Meer info
Scholen vinden De Cultuur Loper zeer flexibel

Scholen vinden De Cultuur Loper zeer flexibel

Het cultuureducatieprogramma De Cultuur Loper wordt als zeer flexibel beleefd. Zeeuwse scholen die met De Cultuur Loper werken, benutten het programma allemaal anders en met positief effect. Dit blijkt uit interviews met negen deelnemende scholen op Walcheren en in de Oosterschelderegio.

Meer info

Maak kennis met ons aanbod

Dit is KCE

Vraag een GRATIS adviesgesprek aan