Cultuureducatie met Kwaliteit

KCE Oosterschelderegio is uitvoerend partner van Cultuurkwadraat, het Zeeuws kennisplatform voor cultuureducatie. Cultuurkwadraat creëert provinciebreed voorwaarden voor verbetering van cultuureducatie en biedt een platform voor kennisdeling en samenwerking. Vanuit Cultuurkwadraat voeren wij, samen met de adviseurs van Kunsteducatie Walcheren, de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit en provinciale regeling Busvervoer cultuurbezoek uit.

Behalve dat de scholen in de Oosterschelderegio bij ons terecht kunnen voor programma’s met kwalitatief hoogwaardige culturele en artistieke producten is er dus meer mogelijk. De scholen die meer willen doen met cultuureducatie en daarvoor tijd en energie over hebben, kunnen bij ons terecht voor advies (onder meer over de stimuleringsregelingen van Cultuurkwadraat), coaching (bijvoorbeeld bij het programma De Cultuur Loper) en de scholing (zoals teamtrainingen, de basistraining icc of gratis verdiepingsbijeenkomsten).

Wij gaan graag met je in gesprek over de aanpak die bij de visie en ambities van jouw school past.

Informeer naar de mogelijkheden via info@centrumkce.nl

of kijk voor meer informatie op

www.cultuurkwadraat.nl.

Scholing
Stimuleringsbudgetten
Vervoer
Gratis op stap met de Cultuurbus!

Gratis op stap met de Cultuurbus!

Vanaf het schooljaar 2019-2020 kunnen alle Zeeuwse scholen voor het primair onderwijs, de onderbouw van het voorgezet onderwijs en het vmbo gebruik maken van de regeling Busvervoer cultuurbezoek. Deze regeling maakt gratis busvervoer van leerlingen naar musea, podia en andere culturele instellingen in Zeeland mogelijk. Ook in schooljaar 2020-2021 wordt de Cultuurbus weer ingezet. Op het moment dat de culturele instellingen in Zeeland  hun deuren weer openen, gaat ook De Cultuurbus opnieuw de weg op om leerlingen een onvergetelijke culturele ervaring op te laten doen.

Meer info
Landelijke proeftuinregeling geeft impuls aan muziekeducatie

Landelijke proeftuinregeling geeft impuls aan muziekeducatie

Zeeland is koploper van Proeftuin Muziekeducatie! Muziekonderwijs versterken en verduurzamen bij jou op school, samen met een collega-school of scholenkoepel? Een leerlijn muziek ontwikkelen en borgen? Kennismaken met nieuwe muziekworkshops en voorstellingen? Een samenwerking met een cultuurprofessional of BSO uit de omgeving aangaan? Of groepsleerkrachten en vakdocenten ontwikkelingsmogelijkheden bieden? Dan kan je met jouw school deelnemen aan de Proeftuin Muziekeducatie!

Meer info
Scholen werken samen met KCE Oosterscheldregio binnen De Cultuur Loper

Scholen werken samen met KCE Oosterscheldregio binnen De Cultuur Loper

In Zeeland werken we met De Cultuur Loper op maat en passend bij de situatie van de school. 'Kunnen onze scholen ook samenwerken binnen De Cultuur Loper?' Dat was de vraag van drie basisscholen van scholengroep OcTHO die inmiddels bij stap vier van De Cultuur Loper zijn aangekomen. Het zijn scholen die - mede door hun kleine formaat - vaker de handen ineen slaan. De insteek van KCE Oosterschelderegio is om op maat te werken en is deze uitdaging dan ook graag aangegaan.

Meer info

Maak kennis met ons aanbod

Dit is KCE

Vraag een GRATIS adviesgesprek aan