pr-foto-zeemeermin-13-def-300_klein.jpg - Centrum KCE
5a8abc7aacf93_klein.jpg - Centrum KCE
blauw-gras-foto-ben-_van-duin-jeugdtheater__1_klein.jpg - Centrum KCE

Nieuws

School Take-over voor Goes Azië-jaar

Schrijf je nu in voor de take-over voor het Goes Azië-jaar 2017! Laat je school overnemen en ga met de leerlingen op reis in Azië!

Lees verder...

Provincie tekent convenant cultuur 17-20

Minister Jet Bussemaker en de Zeeuwse gedeputeerde Ben de Reu (cultuur) ondertekenden maandag het convenant cultuur 2017-2020 op het ministerie in Den Haag.

Lees verder...

Opening themajaar Goes-Azië

Op 28 januari is het Chinees Nieuwjaar. Een perfecte dag om het themajaar Goes-Azië officieel in te luiden.

Lees verder...

Overzicht vervoersubsidies

Hoe maak je budget vrij voor het vervoer van en naar culturele activiteiten? Bij Centrum KCE kun je als school busvervoer met korting aanvragen voor een bezoek

Lees verder...

Conferentie 4 jaar CmK

Tijdens de conferentie Cultuureducatie met Kwaliteit zetten we de beweging even stil om met elkaar te delen wat er de afgelopen jaren aan resultaat geboekt is.

Lees verder...

Schoolleiders vinden cultuur belangrijk

Schoolleiders geven massaal aan cultuureducatie belangrijk te vinden, maar er is nog een weg te gaan om het goed te verankeren in het onderwijs.

Lees verder...

Start Post-HBO Vakspecialist muziek

Komend jaar gaat een nieuwe editie van de Post-HBO opleiding vakspecialist muziek van start (bij voldoende deelnemers).

Lees verder...

Zang inzetten tijdens de muziekles?

Wilt u zang inzetten voor creatieve en expressieve muzieklessen op school? Volg dan de tiendelige cursus 'Van Lied tot Les', zangervaring niet vereist!

Lees verder...

Grote vraag naar Impuls Muziekonderwijs

Muziekonderwijs leeft weer in het basisonderwijs. 728 scholen willen al vanaf komend schooljaar starten met meer en beter muziekonderwijs in de klas.

Lees verder...

Wil jij meer muziek in de klas?

Wil jij méér muziek in de klas? Doe mee met de BZTband XXL en maak kans op 10 uur gratis muziekcoaching!

Lees verder...

Verhoging bedrag cultuureducatie

Het bedrag per leerling voor cultuureducatie is verhoogd: van € 11,50 naar € 11,64. De verhoging gaat in vanaf schooljaar 2016-2017.

Lees verder...

Festival nationale voorleesdagen

Op woensdagochtend 27 januari 2016 vindt in Goes het tweede festival Nationale voorleesdagen plaats. Kinderen uit groep 1 & 2 van Goese basisscholen zijn welkom

Lees verder...

Cursus Interne Cultuurcoördinator erkend

Goed nieuws voor de cursus Interne Cultuurcoördinator. Mede door de recent uitgevoerde actualisatie, heeft het Lerarenregister de cursus officieel erkend.

Lees verder...

Gevel flat Goes-Zuid voorzien van kunst

GOES - Al bellenblazend hebben leerlingen van van groep 7 van Brede School Symfonie (de Beatrixschool en de Zuidwesthoek in Goes-Zuid) vrijdagochtend het mural

Lees verder...

Tekeningen leerlingen aan muur Goes

Goes - In aanloop naar het Mural Art Festival van 1 tot en met 10 juli zijn leerlingen van groep zeven van de Beatrixschool en Zuidwesthoek in Goes aan de sl...

Lees verder...

Nalezen: bestuurlijk kader onderwijs

De minister van OCW, PO-raad, gemeenten en provincies hebben voor tien jaar lang afspraken vastgelegd over goed cultuuronderwijs.

Lees verder...

Mbo'ers krijgen ook pasje voor kort

In navolging van leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgen ook mbo'ers voortaan een pasje waarmee ze korting op kaartjes voor culturele instellingen of

Lees verder...

Afgestudeerden pabo wensen meer aandacht

Afgestudeerden aan de pabo zijn kritisch op de voorbereiding op het vak cultuureducatie. Dat concludeert de onderwijsinspectie.

Lees verder...

Elk kind heeft recht op cultuurles

Terwijl het Rijk extra aandacht heeft voor cultuureducatie, wil gemeente Reimerswaal er juist op bezuinigen. Uit: PZC, 11 december 2014.

Lees verder...

Schoenen uit de printer

'Wow, supervet!' De leerlingen van groep 8 van de Koelmanschool in Goes bekeken dinsdag vol bewondering spullen die met een 3D-pr... uit: Reformatorisch Dagblad

Lees verder...

TED-talk:het bespelen van een instrument

Als je naar muziek luistert, zijn delen van je hersenen actief. Maar als je zelf een instrument bespeelt, wordt dat een full-body hersentraining!

Lees verder...