De Cultuurbus

Op pad met jouw klas? Vraag De Cultuurbus aan!

Wil je met je leerlingen naar een museum, theater of concert? Het primair onderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs en het vmbo kunnen De Cultuurbus aanvragen voor ritten door heel Zeeland. Zeker in de Oosterschelderegio is deze regeling van groot belang om alle kinderen even grote kansen op cultuureducatie te bieden!

Vanaf 1 januari 2023 wordt er per rit met de Cultuurbus € 25 gefactureerd door Cultuurkwadraat. De bus wordt mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland en Cultuurkwadraat. Meer informatie over de Cultuurbusregeling en de eigen bijdrage voor schooljaar 2023-2024 wordt later bekend gemaakt.

De Cultuurbus kan worden aangevraagd voor:

  1. Een activiteit die je school afneemt bij KCE Oosterschelderegio. Dit kan je aangeven bij het reserveren van ons aanbod. KCE doet de busaanvraag.
  2. Een losse activiteit die de school zelf organiseert. Vraag hier je busrit aan.

Waar kunnen we heen?

Ter inspiratie staat op de website van Cultuurkwadraat een Culturele kaart. Op de Culturele kaart staan diverse Zeeuwse culturele instellingen die educatieve programma’s aanbieden binnen het leergebied Kunst & Cultuur van het SLO. Hier rijdt De Cultuurbus in elk geval naar toe. Wil je naar een andere locatie? Geef dat aan op het aanvraagformulier en Cultuurkwadraat checkt of jullie bestemming ook opgenomen kan worden op de Culturele kaart.

Meer informatie over De Cultuurbus

Meer informatie en de algemene voorwaarden over De Cultuurbus / regeling Busvervoer cultuurbezoek vind je via de volgende link:
https://cultuurkwadraat.nl/cultuurbus