Het Kennismakingspakket 

Geen tijd om cultuureducatie voor jouw school samen te stellen? Vanaf schooljaar 2022-2023 zijn wij begonnen met het aanbieden van een kennismakingspakket. Ook dit schooljaar kunnen scholen hier gebruik van maken.

Het doel van dit pakket is scholen te ontzorgen en ze in vier jaar tijd een programma met vaste disciplines per groep te laten doorlopen. Op deze manier is de school verzekerd van een goede basis wat betreft cultuureducatie, zonder dat daar heel veel voor geregeld moet worden. Het enige dat je als school hoeft te doen is je ervoor inschrijven en vervolgens afspraken te maken met de cultuuraanbieders. In vier jaar tijd heeft elke groep kennisgemaakt met alle acht disciplines. Wij hebben voor iedere discipline één culturele activiteit geselecteerd, zodat elke groep sowieso twee activiteiten heeft. Uiteraard is het mogelijk om naast het pakket ook nog in te schrijven voor losse activiteiten.

Het kennismakingspakket ziet er voor schooljaar 2023-2024 als volgt uit en is af te nemen voor vier jaar.

Groep 1&2
Muziek: workshop ‘De verkleedkoffer’ van Hetty Mens – € 149,50 per reservering excl. reiskosten (2 lessen van 60 min.)
Erfgoed: excursie ‘Wie wat bewaart…’ In Stadhuismuseum Zierikzee – € 5,20 per leerling óf excursie ‘Interactieve rondleiding’ in Het Fruitteeltmuseum Kapelle – € 2,30 per leerling (afhankelijk van voorkeur en locatie school)

Groep 3&4 
Beeldend: workshop ‘Animatiefilms maken met vos en schaap’ van Digital Creativity – € 63,25 per reservering excl. reiskosten (1 les van 60 min.)
Literatuur: live animation schoolvoorstelling ‘Dwars door het Beton’ van Theater Kwikstaart – Thema Kinderboekenweek – prijsindicatie € 6,90 p.ll. – Locatie wordt nader bepaald.

Groep 5&6
Drama: Theaterdag in ’t Beest in Goes – prijsindicatie € 8,00 p.ll.
Theater: filmvoorstelling ‘Kung Fu Leeuw’ van Film by the Sea – € 3,15 p.ll. – incl. winactie in het kader van 25-jarig bestaan FBTS.

Groep 7&8
Dans: (CmK project) voorsteling ‘The Match’ van Lonneke van Leth met aansluitend twee workshops ‘Break YOUR way’ van HipHop Avenue – € 1,00 p.ll. – actieplan wordt opgestuurd naar school ter ondertekening.
Film: workshop ‘Verhaal zonder woorden’ van Studio Leer – € 96,25 per reservering excl. reiskosten.