Nieuw: Kennismakingspakket schooljaar 2022-2023

Geen tijd om cultuureducatie voor jouw school samen te stellen? Vanaf schooljaar 2022-2023 zijn wij begonnen met het aanbieden van een kennismakingspakket.

Het doel van dit pakket is scholen te ontzorgen en ze in vier jaar tijd een programma met vaste disciplines per groep te laten doorlopen. Op deze manier is de school verzekerd van een goede basis wat betreft cultuureducatie, zonder dat daar heel veel voor geregeld moet worden. Het enige dat je als school hoeft te doen is je ervoor inschrijven en vervolgens afspraken te maken met de cultuuraanbieders. In vier jaar tijd heeft elke groep kennisgemaakt met alle acht disciplines. Wij hebben voor iedere discipline één culturele activiteit geselecteerd, zodat elke groep sowieso twee activiteiten heeft. Uiteraard is het mogelijk om naast het pakket ook nog in te schrijven voor losse activiteiten. Zo kunnen wij ons voorstellen dat het leuk is om met alle klassen naar Film by the Sea te gaan.

Het kennismakingspakket ziet er als volgt uit en is af te nemen voor vier jaar. Aangezien dit jaar een try out is, zullen we de deelnemende scholen volgend jaar vragen een evaluatie hierover in te vullen. Aan de hand daarvan kun je als school bepalen om de vier jaar vol te maken of niet. 

 

Dit is de inhoud van Schooljaar A:

Groep 1&2
Dans: workshop 'Zie ze vliegen' van Little Doll Dance Company
Film: filmvoorstelling 'De slak en de walvis en andere avonturiers' van Film by the Sea

Groep 3&4
Muziek: workshop 'Band zonder instrument' van Muziekfabriek Zeeland
Erfgoed: excursie 'Speelgoed en schutterstukken' in Historisch Museum de Bevelanden

Groep 5&6 
Beeldend: workshop 'Diepdruk' van Ton Lamper
Literatuur: workshop 'Creatief schrijven' van Saskia van de Brand

Groep 7&8 
Drama: workshop 'Dialoog op locatie' van Elleke Cremers
Theater: voorstelling 'Het water is over de dijk' van Theaterloods-B

Je kunt jouw school inschrijven voor het kennismakingspakket door hier te klikken. Klik op Reserveer en log inVul jouw schoolgegevens in en klik op Reserveren. Het is belangrijk dat je de groepsgegevens goed hebt ingevuld bij Basisgegevens. Als dat is gebeurd, sturen wij een link met alle culturele activiteiten waar je per groep voor kunt inschrijven.